Komiczny Niszczyciel Układów
Blog > Komentarze do wpisu
Próba Zapuszkowania Konserwy
Konserwie zdaje się kończyć przydatność, zastępowanie jej produktami …podobnymi, teraz tylko patrzeć jak namnoży się ekspertów od polepszaczy i uszlachetniaczy Narodowego Bigosu, oby tylko w tym Bigosie nieostały się tylko substytuty, bo nadejdzie czas Smuty.
KoNiUk obserwuje ostatnio masowe zepsucie BUDŻETOWYCH produktów użytkowych wchodzących w skład Narodowego Bigosu. Wszystkie, bez wyjątku !, są przeterminowane, ich termin ważności skończył się za czasów poprzedniego modelu gastronomii który odbił się konsumentom czkawką. Niestety ale w Krajowym Bufecie w którym w minionych czasach serwowano jedynie ocet i powietrze zawieszone na hakach w sklepach mięsnych, obecnie serwuje się głównie dania kuchni zagranicznej, w szczególności łaskawym okiem spogląda się na wszelkie dania na bazie serka homogenizowanego oraz na zdublowanych parówkach lub na nieszczęśliwych pękniętych jeżach – nieszczęśliwych bo bez nadzienia mięsnego tylko co najwyżej … nadziewanych tworzywem sztucznym. KoNiUk jest tolerancyjny, bo sam wie, że o tolerancje niełatwo – toteż poziom tolerancji ma wysoki. KoNiUk uważa jednak, że Kuchnia jest dla każdego i jeśli ktoś chce gotować dla siebie i przyjaciół, to niekoniecznie musi wymagać od pozostałych by jedli to samo. Jest jednak w oczach KoNiUka zasadne stosować się do zasad zdrowego żywienia. Jeść można próbować wszystko – jeśli ktoś chce – ale nie wszystko jest zdrowe. Są jednak w Polandii dietetycy wpajający nową modę, modą na kuchnię eksperymentalną, próbując eksperymentować na Społeczeństwie, drażniąc kubki smakowe Narodu. Gust Kulinarny Narodu jest ukształtowany od wieków, może i to dieta uboga ale zdrowa, naturalna, bez produktów rodzino-podobnych, duetów tej samej przyprawy, czy wisienki na torcie z podwójnie bitą śmietaną. To że ktoś, gdzieś tak czyni … cóż … – w Świecie wieprzowiny o smaku cielęcym, spożywczej soli drogowej, nieszkodliwej trutki na szczury, i innych produktów garmażeryjnych – takich, że KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ, a nie tylko KoNiUk – … nie powinno dziwić. Pamiętać jednak należy !, póki nasz opał w tej Kuchni, póki My to mamy jeść, nie można dopuścić by Nam gotowano modne ale ciężkostrawne potrawy.
środa, 06 marca 2013, jp81

Polecane wpisy